Най-ниско е заплащането в Борба с градушките и метеорологията  Заплатите

...
Най-ниско е заплащането в Борба с градушките и метеорологията  Заплатите
Коментари Харесай

Това са държавните служители с най-мизерни заплати

Най-ниско е заплащането в " Борба с градушките " и метеорологията 

Заплатите на ракетоносците в Изпълнителната организация „ Борба с градушките “ е 786 лева Средното заплащане на метеоролози и техници в организацията пък е 1000-1050 лева Това са едни от най-ниско платените държавни чиновници, стана ясно на спорен конгрес, проведен от КНСБ.

Обсъждането бе във връзка на проектобюджет 2023 година и готвените промени във възнагражденията. Мизерни суми вземат и чиновниците в „ Напоителни системи “, ИАРА и други институции в областта на земеделието. Хронично недофинансирана е Селскостопанската академия. Там лаборантите получават под 1000 лева

„ Когато минималната заплата стане 1000 лева, всички учени в академията ще се окаже, че работят на минимална “, разяснява доцент Емил Димитров от синдикалната организация в бранш „ Земеделие “. От текучество на фрагменти се оплакаха от Държавна организация „ Архиви “. В страната работели общо 310 души. И от Национален осигурителен институт се жалваха, че междинната заплата е 1400 лева, а в последните две години преизчисляват пенсии по няколко пъти в годината. В Национална агенция за приходите и митниците пък заплатите не са мръднали от 2020 година, а те събират парите за държавната хазна. Работници в „ Пътно дело “ – ТОЛ системата, пък вземат 1300 лева, а инспектират пътищата с 12-часови смени. Там се готвят за стачка.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР